Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Ekstremizmat dhe mesataria në raport me mëkatet

Dikush më pyeti: Hoxhë, nëse shoh lagështi në rrugën nga po ec, sidomos këtu në Evropë, a është farz të…

Përballja mes kalifit Me’mun dhe një ibadetçori

Përballja mes kalifit Me’mun (sundoi 813-833) dhe një ibadetçori eksremist* Kalifi ishte në një betejë, me gjasë në el-Musajsa, dhe…

Der Tauḥīd im Vergleich zum Islam und anderen Religionen

Was der Rede von der Einzigkeit Gottes vorgeht, ist die Rede von Existenz des Schöpfers, weil die Menschen sich in…

Allah ist Sittīr und Er liebt Verborgenheit

Eines der größten Dinge, die den Baum des Glaubens im Herzen mit seinen vielfältigen Zweigen, wie dem der Furcht, der…

Die Güte gegenüber den Eltern

Allah hat uns befohlen, uns um unsere Eltern zu kümmern, ihre Interessen zu vertreten und sie mit Tugend zu begleiten,…

ANKOHEM

Ku mbetën zhurma e ëmbël dhe trazirat       ku mbeti mësimi i përzier me lojë? Ku mbeti fëmijëria…

Der Weg zum Islam

Wer hat geschaffen? Warum sind wir geschaffen? Warum bin ich geschaffen? Was ist die Religion? Warum sollte ich religiös sein?…

Lächeln – ein Schlüssel zu den Herzen

Liebe Geschwister im Islam, in der heutigen Freitagspredigt beschäftige ich mich mit dem Thema: Lächeln – ein Schlüssel zu den…

Pse Dhjetori mbeti muaji i 12-të? Po festa e vitit të ri?

Deri në vitin 153 viti kish pas filluar zyrtarisht në Mars dhe kësisoj Shtatori i bie të ishte i shtati,…

A JE NGA NJERËZIT E FARZIT APO NGA NJERËZIT E SHQUAR?

Njerëzit e farzit:               “janë në anën e djathtë” Njerëzit e shquar:            “janë të afruar”   Njerëzit e farzit:               “janë shumë…

© 2019 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.