Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Category: Artikuj

Ekstremizmat dhe mesataria në raport me mëkatet

Dikush më pyeti: Hoxhë, nëse shoh lagështi në rrugën nga po ec, sidomos këtu në Evropë, a është farz të…

Përballja mes kalifit Me’mun dhe një ibadetçori

Përballja mes kalifit Me’mun (sundoi 813-833) dhe një ibadetçori eksremist* Kalifi ishte në një betejë, me gjasë në el-Musajsa, dhe…

ANKOHEM

Ku mbetën zhurma e ëmbël dhe trazirat       ku mbeti mësimi i përzier me lojë? Ku mbeti fëmijëria…

Pse Dhjetori mbeti muaji i 12-të? Po festa e vitit të ri?

Deri në vitin 153 viti kish pas filluar zyrtarisht në Mars dhe kësisoj Shtatori i bie të ishte i shtati,…

A JE NGA NJERËZIT E FARZIT APO NGA NJERËZIT E SHQUAR?

Njerëzit e farzit:               “janë në anën e djathtë” Njerëzit e shquar:            “janë të afruar”   Njerëzit e farzit:               “janë shumë…

Puna e gruas në shtëpi dhe jashtë shtëpisë

Puna e gruas në familje është nën udhëheqjen e burrit të saj dhe me një fusnotë të lirisë së gruas…

FATKEQËSITË QË DUAN TË NA MBYSIN

Çdo ditë dhe natë, saherë që me gisht prekim telefonin e mençur, saherë që hapim televizorin, shpeshherë kur pranojmë telefonata…

NJOFTIM I THJESHTËSUAR PËR DISA KONCEPTE

GIBETI: Djegie brenda një minuti i sevapeve të fituara vite me radhë. BARTJA E FJALËVE: Ta dëgjosh dikë, i cili…

LUM PËR TË DASHURUARIT (…VETËM PËR BURRA)

Nëse hedhim një vështrim të shpejtë në publikimet e televizionit, radios, gazetave, revistave dhe forumeve elektronike, kur kanë të bëjnë…

A kanë logjikë të gjitha urimet?!

A ka logjikë t’i thuhet dikujt: – Urime për kancerin! – Urime për dështimin në biznes! – Urime për vdekjen…

© 2019 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.