Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Category: Dija & Daveti

A quhet lavire muslimania e parfumuar kur del jashtë shtëpisë ?

Që prej disa kohësh analizoja në vete një çështje, e të cilën sot ma riaktivizoi një mik imi, i cili…

Përballja mes kalifit Me’mun dhe një ibadetçori

Përballja mes kalifit Me’mun (sundoi 813-833) dhe një ibadetçori eksremist* Kalifi ishte në një betejë, me gjasë në el-Musajsa, dhe…

PA PAVARËSI FINANCIARE NUK KA MIRËQENIE INTELEKTUALE

Në vitet 2004/05 në Univerzitetin Islamik të Medinës po diplomoheshim afër 15 shqiptarë, gjë që ishte arritje e madhe për…

Gjuha shqipe dhe xhamia

(Kumtesë që u mbajt në simpoziumin mbi gjuhën shqipe, i organizuar nga shoqata Rilindja në qytetin e Lincit, Austri) Të…

ROLI I IMAMIT NË EKULIBRIMIN E SITUATËS

Pas lavdërimit dhe mirënjohjes që ia shpreh Krijuesit tonë, të Vetmit që meriton të adhurohet dhe pas lutjeve dhe përshëndetjeve…

Vdekja e alimit është vdekje e alemit

Një kategori e pazëvendësueshme e të dashurve tanë janë dijetarët islamë, të cilët në vazhdimësi ndriçojnë rrugën drejt amshimit me…

Kush janë “shumica”?

Kur debaton me ndonjërin dhe ai të thotë se shumica e njerëzve bëjnë ndryshe, jo ashtu si ti që thua,…

Ndihmoje Islamin duke u bërë ti musliman!

Jetojmë në një botë ku Allahu na krijoi dhe u kujdes të kalojmë në të si është më së miri,…

Fjalimi im në tribunën “Butësia zbukuron gjithçka”

Të nderuara zonja dhe zotërinj, vëllezër dhe motra, Të nderuar hoxhallarë dhe xhematlinj, ESSELAMU ALEJKUM UE RAHMETULLAHI UE BERAKATUHU Mirë…

DHJETË PËSHPËRITJE PËR GRATË

Deri te mbesat e Esmasë nga nderi e pastërtia… deri te ndjekëset e rrugës së Ajshës, Hafsës dhe Sumejës… deri…

© 2022 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.