Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Category: Fetë tjera dhe fraksionet

Ekstremizmat dhe mesataria në raport me mëkatet

Dikush më pyeti: Hoxhë, nëse shoh lagështi në rrugën nga po ec, sidomos këtu në Evropë, a është farz të…

Ngushëllimi i monoteistit për ateistin

Kishte vdekur babai i një ateistit dhe shkoi një besimtar për ta ngushëlluar, me ç’rast i tha: “E natyrës është…

Fjalimi im në tribunën “Butësia zbukuron gjithçka”

Të nderuara zonja dhe zotërinj, vëllezër dhe motra, Të nderuar hoxhallarë dhe xhematlinj, ESSELAMU ALEJKUM UE RAHMETULLAHI UE BERAKATUHU Mirë…

Konflikti ideologjik mes të vërtetës dhe të kotës (3/3)

Si rrjedhojë e dredhive që përdornin, armiqtë e fesë shpesh shkaktonin fitne, ndiznin zjarrin e përçarjes, thellonin mospajtime midis muslimanëve,…

Konflikti ideologjik mes të vërtetës dhe të kotës (2/3)

Kështu në këtë gjendje, “shiizmi i parë” ishte i përshtatshëm për secilin që dëshironte shkatërrimin e Islamit. Pikërisht këtë e…

KONFLIKTI IDEOLOGJIK MES TË VËRTETËS DHE TË KOTËS (1/3)

Bota, para se të vijë Islami, lundronte nëpër ideologji shumë të ndryshme. Këto ideologji që çonin drejt humbjes dhe mospajtimi…

© 2022 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.