Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Category: Mirësjellja – Edukata fetare

Edukata e kundërshtimit dhe kundërshtimi i edukatës

Kundërshtimi mes njerëzve në mendime është rezultat i natyrshëm i ndryshueshmërisë së perceptimit, dallimit të fuqisë logjike dhe llojllojshmërisë së…

NJOFTIM I THJESHTËSUAR PËR DISA KONCEPTE

GIBETI: Djegie brenda një minuti i sevapeve të fituara vite me radhë. BARTJA E FJALËVE: Ta dëgjosh dikë, i cili…

A kanë logjikë të gjitha urimet?!

A ka logjikë t’i thuhet dikujt: – Urime për kancerin! – Urime për dështimin në biznes! – Urime për vdekjen…

Telefonata e rëndësishme

Mu desh të udhëtoj për një punë për tre ditë dhe posa mbërrita në shtetin tjetër mora t’i telefonoj dhe…

Kush janë “shumica”?

Kur debaton me ndonjërin dhe ai të thotë se shumica e njerëzve bëjnë ndryshe, jo ashtu si ti që thua,…

A është avret zëri i femrës?

Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut ndërsa paqja dhe bekimet e Allahut qofshin me të Dërguarin e Tij. Zëri i femrës…

EDUKATA ME SHTËPITË E ALLAHUT

I Dërguari, alejhi salatu ue selam, ka thënë: (المسجد بيت كل تقيّ وتكفل الله لمن كان المسجد بيته بالروح والرحمة…

PARA RAMAZANIT

Pasi në javën e kaluar treguam dhe tërhoqëm vërejtjen nga risitë e përhapura në muajin Rexheb, sot do të përkujtojmë…

SJELLJA ME DHUNTITË E ZOTIT

Kur njerëzit na bëjnë të mira ekzistojnë rregulla të pashkruara ose një bonton i caktuar sesi duhet të reflektojë sjellja…

Të drejtat e komshiut!

Islami, feja e vetme e plotësuar nga Krijuesi i Gjithësisë, sikur na ka treguar rrugën e shpëtimit në ahiret, na…

© 2022 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.