Omer Berisha

O Allah, më udhëzo dhe më bëj të saktë!

Page 3 of 9

PA PAVARËSI FINANCIARE NUK KA MIRËQENIE INTELEKTUALE

Në vitet 2004/05 në Univerzitetin Islamik të Medinës po diplomoheshim afër 15 shqiptarë, gjë që ishte arritje e madhe për…

BUCHPRÄSENTATION

In meiner Kurzpräsentation möchte ich euch ein meiner Lieblingsbücher vorstellen. Es handelt sich um eine Lebensgeschichte, sogar um eine faszinierende,…

Njoftohu me veten dhe anëtarët e familjes

(secilit që u preokupua me gjithçka tjetër përveç familjes ja dhe shansin e fundit që ta përmirësojë situatën! sh.p.) Babai:…

Gjuha shqipe dhe xhamia

(Kumtesë që u mbajt në simpoziumin mbi gjuhën shqipe, i organizuar nga shoqata Rilindja në qytetin e Lincit, Austri) Të…

Plaga e Arakanit (hutbe)

Vëllezër muslimanë, nuk kam mundësi që në këtë hutbe të vazhdoj me temat e parapara pa kujtuar së bashku dhe…

Haxhiu me dron (ngjarje e vërtetë)

Ky qytetar i rëndomtë është nga shteti i Ganës që jeton në varfëri të skajshme. Në afërsi të tij kishte…

A LEJOHET QË NË LUTJET TONA TË THEMI “BI HAKKI NEBIJJIKE” ose “BI HURMETI NEBIJJIKE”?!

Disa njerëz kanë mësuar ca lutje përmendësh pa u thelluar të kuptojnë fjalët e asaj lutjeje, aq më pak, a…

Orari im në Ramazan

Orari i propozuar pasi të delë agimi Përcjellja e ezanit të sabahut “Allahumme rabbe hadhihid da’vetit-tammeh, ues salatil kaimeh, ati…

Rreth texhvidit me transmetim të Hafsit nga Asimi

I Dërguari, alejhi salatu ue selam, ishte ai që më së sakti dhe më së bukuri e lexonte Kuranin dhe…

HUAMARRJA (KREDIA) ME KAMATË MES LEJUESVE BASHKËKOHORË DHE IMAMIT EBU HANIFE

Bismilahi Rrahmani Rrahim Të gjitha fetë me prejardhje qiellore pajtohen njëzëri se puna me kamatë është punë e ndaluar, por…

© 2020 Omer Berisha. Theme by Anders Norén.